DAD LÖVEDÉKCSAPDA

A DAD töltő-ürítő lövedékcsapda egy kis helyigényű Mobil eszköz, alkalmas a fegyverkezelés egyéb szabályainak betartása mellett, a kézi lőfegyverek töltetlenségének ellenőrzésére.

 

Gyártó: GHI-Csendes Kft.

Feladata

A DAD töltő-ürítő lövedékcsapda rendeltetése a kézi lőfegyverek lövés- és vétlen lövés hatásainak elnyelése.

A DAD berendezés mint egy “DArálóDob” elnyeli a lő tényezők egészségre káros hatásait, nem kívánt környezetkárosító melléktermékeit. Esetleges lőporfüst kivételével mentesíti a lövőre vagy környezetére ható káros lő tényezőket.

A DAD típusú lövedékcsapda alkalmas mobil egységként a fegyverkezelés egyéb szabályainak megtartása mellett, speciális csoportok- és kitelepülő egységek környezetében való, biztonsági használatra.

ORFK Gazdasági Főigazgatóság Műszaki Főosztálya által rendszeresített Biztonsági berendezés.

Alkalmazása

Alkalmazható fegyveres testületek, rendészeti szervezetek, pénzintézetek, biztonsági szolgálatok, fegyverkereskedelmi egységek, lőterek, és az azok tevékenységébe tartozó helyszínek, hatósági laboratóriumok, stb. speciális területen a veszélyes lő tényezők hatástalanítására.A szabadalmaztatott DAD lövedékcsapda sokkal kisebb, mint a homokláda, hordozható, és sokkal biztonságosabb. Mindezek miatt sokrétűbb hasznosítást tesz lehetővé, s mindezeken túl olcsóbb is.Lehetséges a berendezés adaptálása épületszerkezetekhez, gépjármű felületekhez, raktérbe, csomagtartóba, kitelepülések és akciók során a helyi adottságokhoz úgy, hogy ilyenkor is maximális legyen a biztonság.

DAD lövedékcsapda

Működése

Az alkalmazás helyén, a fegyverkezelés egyéb szabályainak betartása mellett a készülékkel egyszemélyes fegyver ellenőrzést lehet végezni. Az alkalmazott fegyvert ellenőrzésre elő kell készíteni. A DAD torkolati rejtő nyílásába BELE KELL dugni. A fegyverből a tárat, a tárbiztosító működtetésével ki kell venni, tárolásba kell helyezni. A fegyver specifikus fogások alkalmazásával a pl. marok lőfegyvernél a szánt hátra kell húzni, és ellenőrizni a töltényűrt, a hüvelyvonót és a tárfészket, nincs-e benne lőszer. A szán elengedésével helyre engedni, elsütő billentyűvel feszteleníteni. Biztosító berendezésekkel visszabiztosítani a feztelenített és ürített fegyvert. A lőszerek kezelése után, a fegyvert és tartozékait betárolni. A káros lő tényezők hatástalanítása mellett, illetve azokkal párhuzamosan a lövedék is elveszíti fizikai tulajdonságait. Amint lelassul és energia mentesen leáll, a DAD berendezés alján ki is esik.

Vizsgálatnál használt lőfegyverek

Vizsgálatnál használt lőszerek

MFS 2000 7,65 mm Browing FMJ

(4,6 g; 310 m/s; 221J)

43 M ACM

lőszer

MFS 2000 9*18 mm Makarov FMJ

(6 g; 310 m/s; 288J)

NIKE Trapp sörét

(2,41 mm)

MFS 2000 9*19 mm Luger FMJ

(8 g; 344 m/s; 517J)

DAD lövedékcsapda használható minden kézi lőfegyver töltetlenségének ellenőrzésére.

Lövés- és vétlen lövés esetén visszamaradó lövedék forgácsok:

A lövés fizikai hatásaitól mentesülve, a DAD lövedékcsapda alsó, kivető nyílásán kiesik a visszamaradó lövedék forgács és törmelék.

elérhetőség

Vegye fel velünk a kapcsolatot!