DAD LÖVEDÉKCSAPDA

A DAD töltő-ürítő lövedékcsapda egy kis helyigényű Mobil eszköz, alkalmas a fegyverkezelés egyéb szabályainak betartása mellett, a kézi lőfegyverek töltetlenségének ellenőrzésére.

 

Gyártó: GHI-Csendes Kft.

Feladata

A DAD töltő-ürítő lövedékcsapda rendeltetése a kézi lőfegyverek lövés- és vétlen lövés hatásainak elnyelése.

A DAD berendezés mint egy „DArálóDob” elnyeli a lő tényezők egészségre káros hatásait, nem kívánt környezetkárosító melléktermékeit. Esetleges lőporfüst kivételével mentesíti a lövőre vagy környezetére ható káros lő tényezőket.

A DAD típusú lövedékcsapda alkalmas mobil egységként a fegyverkezelés egyéb szabályainak megtartása mellett, speciális csoportok- és kitelepülő egységek környezetében való, biztonsági használatra.

ORFK Gazdasági Főigazgatóság Műszaki Főosztálya által rendszeresített Biztonsági berendezés.

Alkalmazhatósága:

Alkalmazható fegyveres testületek, rendészeti szervezetek, pénzintézetek, biztonsági szolgálatok, fegyverkereskedelmi egységek, lőterek, és az azok tevékenységébe tartozó helyszínek, hatósági laboratóriumok, stb. speciális területen a veszélyes lő tényezők hatástalanítására.A szabadalmaztatott DAD lövedékcsapda sokkal kisebb, mint a homokláda, hordozható, és sokkal biztonságosabb. Mindezek miatt sokrétűbb hasznosítást tesz lehetővé, s mindezeken túl olcsóbb is.Lehetséges a berendezés adaptálása épületszerkezetekhez, gépjármű felületekhez, raktérbe, csomagtartóba, kitelepülések és akciók során a helyi adottságokhoz úgy, hogy ilyenkor is maximális legyen a biztonság.

DAD lövedékcsapda

Működése

Az alkalmazás helyén, a fegyverkezelés egyéb szabályainak betartása mellett a készülékkel egyszemélyes fegyver ellenőrzést lehet végezni. Az alkalmazott fegyvert ellenőrzésre elő kell készíteni. A DAD torkolati rejtő nyílásába BELE KELL dugni. A fegyverből a tárat, a tárbiztosító működtetésével ki kell venni, tárolásba kell helyezni. A fegyver specifikus fogások alkalmazásával a pl. marok lőfegyvernél a szánt hátra kell húzni, és ellenőrizni a töltényűrt, a hüvelyvonót és a tárfészket, nincs-e benne lőszer. A szán elengedésével helyre engedni, elsütő billentyűvel feszteleníteni. Biztosító berendezésekkel visszabiztosítani a feztelenített és ürített fegyvert. A lőszerek kezelése után, a fegyvert és tartozékait betárolni. A káros lő tényezők hatástalanítása mellett, illetve azokkal párhuzamosan a lövedék is elveszíti fizikai tulajdonságait. Amint lelassul és energia mentesen leáll, a DAD berendezés alján ki is esik.

Vizsgálatnál használt lőfegyverek

Vizsgálatnál használt lőszerek

MFS 2000 7,65 mm Browing FMJ

(4,6 g; 310 m/s; 221J)

43 M ACM

lőszer

MFS 2000 9*18 mm Makarov FMJ

(6 g; 310 m/s; 288J)

NIKE Trapp sörét

(2,41 mm)

MFS 2000 9*19 mm Luger FMJ

(8 g; 344 m/s; 517J)

DAD lövedékcsapda használható minden kézi lőfegyver töltetlenségének ellenőrzésére.

Lövés- és vétlen lövés esetén visszamaradó lövedék forgácsok:

A lövés fizikai hatásaitól mentesülve, a DAD lövedékcsapda alsó, kivető nyílásán kiesik a visszamaradó lövedék forgács és törmelék.

Elérhetőség

Vegye fel velünk a kapcsolatot!